The World of Henna
De henna komt van de hennastruik af en groeit op warme en droge plekken zoals in Noord Afrika, het Oosten en India. In India is het de traditie om het lichaam te versieren met henna.
The Story of MyiBrow
Bij MyiBrow hebben we een fascinatie voor wenkbrauwen. Wenkrauwen kunnen ontzettend veel doen voor het gezicht. Wenkbrauwen die in shape zijn geven een mooie uitstraling. ‘Zolang je wenkbrauwen maar goed zitten…’, is een veelgehoorde uitspraak. Wij zijn al ruim 5 jaar specialist op het gebied van shapen en verven van wenkbrauwen met henna producten. Hierdoor is het idee ontstaan om onderzoek te doen naar henna. Waar ligt de oorsprong? Hoe kunnen we op een duurzame manier produceren? Door met verschillende merken te werken maar net dat stukje kwaliteit te missen, zijn we in 2020 MyiBrow gestart.
Kayleigh Devine heeft naast MyiBrow ook een eigen praktijk en is huidtherapeut van beroep. “Huid is voor mij één van de belangrijkste organen van het lichaam. Als ik kan bijdragen aan de kwaliteit van huid én de kwaliteit van leven van anderen dan geeft dat veel voldoening. Met MyiBrow willen we op een duurzame manier ondernemen. De gebruikte henna is vegan en deze wordt natuurlijk ingewonnen in India”.
For everyone
Onze producten zijn unisex, en kunnen dus door iedereen gebruikt worden. Mannen make-up is nog niet heel bekend, maar hier proberen we een stigma te doorbreken. Wenkbrauwen zijn tegenwoordig hip en hot!
Sustainable
Onze henna wordt natuurlijk ingewonnen in India. De producten worden niet op dieren getest waardoor de henna vegan is. Daarnaast wordt bij de MyiBrow Homekit een refill potje meegeleverd, waardoor we op een duurzame manier denken aan onze productverpakking.
Wat maakt de hennapotjes zo speciaal?
De hennapotjes hebben een UV-filter waardoor de henna beter beschermd blijft van oxidatie van buitenaf. Hierdoor blijft de henna dus beter beschermd.
Wanneer mag je geen henna gebruiken?
• Bij zelfbruiner
• Bij actieve acne door de wenkbrauwen
• Allergie voor verf of ppd*
* Parafenyleendiamine, ook bekend als paraphenylenediamine of PPD, is een kleurstof, en behoort tot de groep parasubstanties. PPD is te vinden in diverse kleur- of gekleurde producten en ook in voeding. De reactie die kan ontstaan wanneer je allergisch bent voor PPD zijn: jeuk, zwelling, roodheid, blaren en infecties aan de lymfeklieren.